SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Contactlens tips

Contactlens tips

Contactlenzen zijn veilig om te gebruiken voor het corrigeren van het zicht, zolang de instructies goed worden opgevolgd en je goed voor de lenzen zorgt. Echter, als dragers van lenzen er niet goed voor zorgen, kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van het oog. Het missen van hygiëne en schoonheid is een van de meest voorkomende redenen voor complicaties in het oog met betrekking tot het gebruik van contact lenzen. Hierna volgt wat basis advies voor contact lens dragers.

Een goede checklist voor het voorkomen van contact lens gerelateerde aandoeningen is door het volgen van de aanbevelingen voor contactlens dragers van de de Amerikaanse Optometrische Vereniging:

Was je handen voor minstens 10 tot 15 seconden en droog ze grondig voordat je met je contact lenzen omgaat.

 

Maak de contactlenzen (van bijvoorbeeld focus dailies aquacomfort plus of andere merken) regelmatig schoon en zoals aangegeven door je opticien; of met je multi-purpose oplossing, peroxide oplossing en/of een aanvullende contact lens schoonmaker. Alleen verse oplossing hoort gebruikt te worden om lens schoon te maken en ze op te bergen. Probeer altijd oude vloeistof te vermijden. Contactlens oplossing hoort vernieuwd te worden volgens de aanwijzingen van de producent, zelfs als de lenzen niet dagelijks worden gebruikt.

Zout oplossing zal niet desinfecteren, maar het kan wel gebruikt worden om lenzen af te spoelen, wat van toepassing ban zijn bij verlengd dragen of dagelijkse wegwerp lenzen.

Meer verhalen