SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

In drie stappen de juiste zorgverzekering voor jezelf afsluiten

Zoals u weet bent u in Nederland verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vervolgens betaalt u de verzekeringsmaatschappij maandelijkse verzekeringspremies, inclusief uw medische kosten. Omdat dit verplicht is, heeft iedereen in ons land de mogelijkheid om de zorg te krijgen die hij verdient. Dit betekent echter wel dat u een vast maandelijks bedrag heeft. Die wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. In dit artikel bespreek ik de drie stappen om in 2021 de juiste zorgverzekering te vinden.

Denk na over wat je verzekerd wil hebben

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het belangrijk om eerst te weten wat u echt wilt. Heeft u alleen een basisverzekering of een andere zorgverzekering nodig? Hoeveel eigen risico moet u betalen? Dit zijn de punten waar u goed op moet letten, want deze kosten bepalen uw maandpremie.

Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar

Als u precies weet wat u wilt, is het belangrijk om erachter te komen welke verzekering voor u het goedkoopst is. Door op www.zorgkiezer.nl uw gegevens en wensen in te vullen, krijgt u een goed overzicht van alle zorgverzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Dan kunt u zelf prijzen en kwaliteit vergelijken.

Sluit de zorgverzekering af

Tijdens het vergelijkingsproces maakt u automatisch een keuze. Op de website kunt u er direct voor kiezen om een ​​nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Vanaf januari 2021 ben je verzekerd bij een nieuwe verzekeraar.