SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Na een chemo behandeling kan je gebruikmaken van een acupunctuur Tilburg behandeling

Mensen die een chemo behandeling hebben gehad kunnen langdurige klachten overhouden. Hiervoor krijgen patiënten vaak verschillende medicatie voorgeschreven. Bij de een werkt dit goed bij de ander werkt dit wat minder. Op het moment dat je medicatie niet werkt kan het een idee zijn om het met je arts te hebben over Acupunctuur Tilburg. Dit is een plek waar je acupunctuur behandelingen kunt doen. Je arts kan je aanbevelen dit wel of niet te doen. Zo kan het zijn dat je hier niet voor in aanmerking komt doordat je fysieke klachten kan hebben. Je arts kan je ook helpen bij het vinden van de juiste kliniek voor de klachten die jij hebt. 

Werkt acupunctuur eigenlijk wel?

Vaak gaan er verschillende verhalen rond over verschillende geneeswijze. Dit is ook het geval met acupunctuur. De een zegt dat het niet werkt en de ander geeft aan dat het niet werkt. Echter heeft de Wereldgezondheidsorganisatie Acupunctuur erkend als officiële geneeswijze. Dit betekent dat je bij Acupunctuur Tilburg een afspraak kan maken met een acupuncturist. Echter werkt een acupunctuurbehandeling bij de een veter als bij de ander. Zo kan het zijn dat de behandeling bij jou niet aanslaat en bij een ander wel. Op het moment dat je na aan aantal weken behandeling niet het idee hebt dat je symptomen verminderen is acupunctuur wellicht niet de juiste behandeling voor jou. 

Kan je altijd gebruik maken van een Acupunctuur Tilburg behandeling?

Op sommige momenten is het niet handig om een behandeling te starten. Wanneer jij bloedingsstoornissen hebt is het niet goed om een acupunctuur behandeling te starten. Op het moment dat je bloedverdunners slikt is het ook niet verstandig om gebruik te maken van behandelingen zoals deze. Elektrische naalden kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met klachten zoals bovenstaand vermeld. 

 Bij welke ziektes kun je gebruikmaken van acupunctuur?

Er zijn verschillende ziektes en kwalen waarbij de WHO (World Health Organisation) heeft bepaald dat acupunctuur daadwerkelijk gezien wordt als een geneeswijze. Zo kan dit werken bij misselijkheid en braken ten gevolge van een chemo, een hartinfarct, hoofdpijn, migraine, lage bloeddruk, lage rugpijn. Er zijn veel verschillende ziektes en kwalen waarbij het werkt. Op het internet kun je een lijst vinden met alle ziektes waarbij acupunctuur kan werken. 

Waarom kiezen voor acupunctuur Tilburg?

Het kan een lastige keuze zijn om de juiste kliniek te vinden. Als je uit de buurt komt van Brabant dan kan het zeker geen kwaad om een kijkje te nemen bij Acupunctuur Tilburg. Ook kan het een goed idee zijn om het hier goed over te hebben met je huisarts. Het is altijd goed om het er goed met je huisarts over te hebben. Zo kan je huisarts het ten eerste af- of aanraden. Vervolgens kan je huisarts je helpen met het zoeken naar de juiste kliniek. Verder is het belangrijk om nooit te stoppen met een kuur omdat je weet dat je gaat beginnen met een acupunctuur behandeling. Het kan zo zijn dat de acupunctuur Tilburg behandeling niet werkt en daarom zou het zonde zijn als je vroegtijdig met een kuur stopt.