SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Veelvoorkomende huidaandoeningen en hun remedie

natuurlijke gezichtsverzorging 12

Veel mensen hebben last van vervelende aandoeningen aan hun huid, dit kan het ontstaan van blaasjes zijn. Maar ook bijvoorbeeld eczeem of rosacea. Gelukkig bestaan er voor de meeste huidaandoeningen oplossingen die het probleem volledig of grotendeels doen verdwijnen. Zo heb je voor de twee genoemde aandoeningen gewoon crèmes. Alles over de aandoeningen en de eczeem creme en rosacea creme lees je in de komende paar alinea’s.

Wat is eczeem en rosacea?

Eczeem is eigenlijk een overkoepelende term voor verschillende huidaandoeningen. Deze aandoeningen zijn uiteenlopend. Zo zorgt de een slechts voor rode vlekken en de ander voor jeuk. Echter zijn er vormen van eczeem waarbij de huid jeukerig, schilferig en rood wordt. Heel erg vervelend. Vooral kinderen hebben last van deze variant, maar ook volwassenen kunnen hier erg veel last van hebben en houden. Ook bestaan er soorten eczeem die worden getriggered door een irriterende stof.

In tegenstelling tot eczeem is rosacea een chronische aandoening, rosacea komt voornamelijk tot uiting in het gezicht. Deze aandoening kan zorgen voor verschillende symptomen. Zo kunnen er vlekken en zwellingen in het gezicht ontstaan, maar kan de aandoening ook zorgen voor een vettige huid waardoor puisten kunnen ontstaan. De oorzaak is eigenlijk niet bekend, maar het lijkt erop dat de zon, hormonen en stress de aandoening kunnen veroorzaken of verminderen.

Wat kan je doen tegen de twee aandoeningen?

Het is lastig om één passende oplossing te geven, echter zijn er veel verschillende mogelijkheden om de aandoeningen tegen te gaan. Alhoewel het bij rosacea gaat over een chronische aandoening, is het mogelijk om de aandoening dusdanig te onderdrukken dat je eigenlijk vergeet dat je er aan lijdt.

Er bestaan verschillende soorten crèmes die zowel eczeem als rosacea tegen kunnen gaan. Daar zitten verschillende ingrediënten in die de ontstekingen en jeuk kunnen doen verdwijnen. Tevens zorgen deze middelen ervoor dat de huid wordt gehydrateerd of juist niet vettig wordt.

Als je last hebt van één van deze aandoeningen is het slim om advies van een deskundige in te winnen, deze kan jou mogelijk van jouw huidaandoening afhelpen.