SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Waarom is het belangrijk dat je goed uitziekt?

Zieke vrouw

Het is nooit leuk als je ziek bent. Je voelt je compleet nutteloos, omdat je alleen nog maar op de bank of in bed kan liggen. Je wilt vaak zo snel mogelijk weer naar school of aan het werk gaan, omdat je je dan minder nutteloos voelt. Veel mensen zieken echter niet echt uit en gaan sneller dan dat het kan weer aan het werk. Dit kan schadelijke gevolgen hebben. Wil je weten waarom het belangrijk is om goed uit te zieken? Lees dan deze blog!

P.S. Heb je alle symptomen van corona naast de griep? Dan kan je beter een corona zelftest halen bij How Are You Diagnostics.

Bacteriële infectie

Sommige mensen nemen een paracetamol om de griep te laten verdwijnen en vervolgens verder te gaan met de dagelijkse gang van zaken. Ze rusten dan niet echt uit. Als je niet goed uitziekt, dan kan je een bacteriële infectie oplopen. Hierbij kan je denken aan een longontsteking of een ontsteking aan de hartspier. Dit risico is het grootste voor jonge kinderen en ouderen boven de 65 jaar. Daarnaast lopen mensen met een verminderde weerstand nog meer risico. 

Hoelang uitzieken?

Uitzieken is eigenlijk een van de saaiste dingen die je soms moet doen. Je bent namelijk op een bepaald moment wel klaar met je series op Netflix en Videoland. Dan wil je gewoon weer naar buiten en actief iets ondernemen. In de meeste gevallen verdwijnt een virus tussen vijf en negen dagen uit je lichaam. Er wordt geadviseerd om nog één tot drie dagen na de koorts rust te pakken om vervolgens weer aan het werk te gaan. Je kan echter nog wel klachten als vermoeidheid houden.