SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Waarom zou je incontinentiemateriaal gebruiken?

gezondheid

Als je last hebt van incontinentie kan dit erg vervelend zijn. Wanneer je last hebt van urineverlies of ongewild verlies van je ontlasting, is het vaak zo dat je hier graag iets aan wil laten doen. Helaas is het niet zo dat er een heel gemakkelijke oplossing voor het probleem is. Wel kun je steeds beter met incontinentie leren leven. Er is namelijk allerlei incontinentiemateriaal waarmee je je leven gewoon kunt blijven, zonder dat je gehinderd wordt door je incontinentie. Dit is dus echt een aanrader als je graag een actief leven wil blijven houden.

Waar kun je last van hebben?

Natuurlijk is het zo dat er een heleboel mensen zijn die last hebben van incontinentie. Daarom komt het ook voor in veel verschillende maten en vormen. Zo kan het zo zijn dat je kind last heeft van bedplassen, maar kan het ook zo zijn dat je partner last heeft van inspanningsincontinentie. Als je partner bijvoorbeeld hoest of springt, kan het zo zijn dat er wat urineverlies optreedt. Verder kun je zelf ook nog last hebben van aandrangincontinentie of een gemengde incontinentie. Het is maar net waar jij last van hebt, maar voor iedereen is het juiste incontinentiemateriaal te krijgen.

Voel je minder onzeker met incontinentiemateriaal

Een van de redenen waarom veel mensen toch maar eens proberen of incontinentiemateriaal iets voor hen is, is omdat het je een stuk zekerder kan maken van jezelf. Het is natuurlijk nooit leuk als je erachter komt dat je last hebt van incontinentie. Toch doe je er vaak niet veel aan en is het dus zaak om er zo goed mogelijk mee te leren leven. Het juiste incontinentiemateriaal kan er dan dus ook voor zorgen dat je je een stuk minder onzeker hoeft te voelen over jezelf.

Doe je dagelijkse dingen

Verder is het ook zo dat je natuurlijk zo veel mogelijk zelf wil blijven doen. Zeker als je nog relatief jong bent, wil je zo autonoom mogelijk blijven leven. Dit kan worden bemoeilijkt als je te maken krijgt met incontinentie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren nadat je bent bevallen of als een operatie niet helemaal goed is gegaan. Je kunt er dan met incontinentiemateriaal toch nog voor zorgen dat je je dagelijkse dingen kunt blijven doen. Op die manier hoef je je leven niet op een heel andere manier in te delen en kun je gewoon blijven doen wat jij fijn vindt.

Incontinentiemateriaal voor jong en oud

Hoewel incontinentie wordt gezien als iets dat alleen maar bij ouderen voorkomt, is dat echt niet alleen maar het geval. Er zijn meer dan genoeg jonge mensen die ook te maken krijgen met incontinentie. Het is dan ook zo dat incontinentiemateriaal voor iedereen te krijgen is. Of je nu jong bent en je last hebt van bedplassen of oud bent en je last hebt van een andere vorm van incontinentie, het juiste materiaal is altijd te krijgen. Zo kun je je leven blijven leven zoals jij wil en hoef je geen concessies te maken.