SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Eerst de prijs dan een hoortoestel?

Weet jij de prijs hoortoestel zo te vertellen of moet jij hier ook eerst een onderzoek voor starten?

Wanneer wij last krijgen van het gehoor, merk je het in het begin niet eens. Pas wanneer je erop word gewezen door een ander ga je het afvragen. Klopt het wel? Ben ik slechthorend? Hebben zij iets aan het gehoor misschien? Hier kan ik je alles over vertellen aangezien mij dit dus is overkomen.

Erop gewezen

Geregeld ging ik met een groep vrienden de stad in om een drankje te doen. Ik merkte al wel eens vaker dat ik mensen slecht kon verstaan. Persoonlijk ging ik er steeds vanuit dat zij slecht spraken of het kwam door de muziek. Pas op het moment dat iemand aan mij vroeg of dat ik alles wel kon verstaan ben ik het mijzelf gaan afvragen. Natuurlijk heb ik het wel in de gaten dat ik vaker aan mensen moet vragen of dat zij de zin willen herhalen. Ik ging er alleen vanuit dat het niet aan mij lag. Dit bleef ik volhouden totdat ik zelf naar huisarts ben geweest.

Onderzoek gehad

Uiteindelijk heb ik in het ziekenhuis meerdere onderzoeken gehad. Een vermoeide dag achter de rug maar aan het einde van de dag te horen gekregen dat een hoortoestel wellicht het beste is voor mij. Hier schrok ik onwijs van waardoor ik eerst op het internet ben gaan zoeken naar de prijs alvorens ik er eentje aanschaf.