SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Lenzen in het dagelijks leven

Voor de mensen die lenzen dragen is dit maar al te bekend maar wat houdt het nou precies is om met lenzen door het leven te gaan?

S ’ochtends

In de ochtend als je wakker wordt zien wij als lenzen dragers vrij weinig. Zo is het snel opstaan soms best lastig als je wat zoekt of je snel moet aankleden want je ziet niet wat je aandoet of hoe je er nou precies uitziet in de spiegel. Dan is het je lenzen in doen ook nog een ding. Als je haast hebt is de kans dat je lens er moeilijk in gaat opeens een stuk groter. Laat staan dat je de lens per ongeluk laat vallen. Of je als je make-up al op hebt gedaan en moet je lenzen nog snel in doen en dan ga je natuurlijk als een gek tranen en kun je weer opnieuw beginnen.

S’ avonds

In de avond na een dag je lenzen in hebben gehad heb je vaak droge ogen dus de meeste lens dragers zullen als ze thuiskomen niet alleen comfortabele kleding aan doen maar lenzen uit en bril op. Ook als je ergens gaat slapen moet je altijd je mega fles van lenzen vloeistof mee nemen en je lenzen doosje. Je kunt ook niet altijd lenzen vloeistof van vrienden lenzen als je bijvoorbeeld andere soort lenzen hebt zoals multifocale lenzen.  

Bestellen

Natuurlijk zijn wij ook 2 keer per jaar een paar dagen kwijt aan naar de jaarlijkse check of je ogen niet achteruit zijn gegaan en dus andere sterkte in je lenzen moet hebben. Dan moet je een paar dagen later weer terug om je lenzen op te halen. Wel kun je tegenwoordig lenzen online bestellen maar je moet toch altijd wel weer naar de opticien om je ogen te laten testen.