SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Overweeg je een borstvergroting? Maak een zorgvuldige afweging

borstvergroting

Bij veel vrouwen leeft het verlangen naar grotere, vollere en/of stevigere borsten. Naar verluidt denkt één op de drie vrouwen hier weleens over na. Betrekken we dit op Nederland, dan zijn er elk jaar meer dan drieduizend vrouwen die daadwerkelijk een borstvergroting laten uitvoeren. Over het algemeen doen vrouwen dit met name wanneer ze al jarenlang onvrede voelen ten aanzien van de grootte of vorm van hun borsten. Bij hun zijn ze dus niet op een natuurlijke manier volgroeid, of in ieder geval niet op de manier waar deze dames het graag zouden hebben gewild. Anderzijds is bekend dat borsten na een zwangerschap structureel kleiner kunnen zijn dan ervoor. Ook dit is vaak een reden om tot borstvergroting over te gaan. Je borsten laten vergroten is iets dat je kunt doen in diverse ziekenhuizen en klinieken. Hierbij kan het aan te raden zijn voor een kliniek te kiezen. Dit omdat een kliniek vaak in staat is betere persoonlijke aandacht te geven. Misschien nog wel belangrijker is dat cosmetische klinieken meestal hooguit enkele specialisaties hebben, maar in deze ingrepen zijn ze dan wel werkelijk goed.

borstvergroting

Op welke factoren let je bij het kiezen van een kliniek?

Verspreid over Nederland zijn er verschillende klinieken waar je een borstvergroting zou kunnen laten uitvoeren. Als je de voor jou juiste kliniek wenst te kiezen, houd dan rekening met de volgende factoren:

• Kies een kliniek waar zowel de organisatie als geheel als de chirurg in het bijzonder aantoonbaar een uitstekende staat van dienst heeft.

borstvergroting

• De meeste vrouwen hebben het liefst een vrouwelijke chirurg. Jij ook? Kies dan een kliniek die hieraan tegemoetkomt.

• Kies een kliniek en een chirurg waarvan duidelijk is dat zij op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op cosmetisch gebied.