SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Waarom kunt u beter op tijd een stress coach inschakelen?

Door de corona crisis stond mijn team al een tijd onder hoge druk. Er was veel uitval door ziekte en de samenwerking met andere bedrijven liep om diezelfde reden ook stroef. Ik had al meerdere intervisie momenten met mijn team ingepland om de onderlinge band gezond te houden en er voor te zorgen dat de sfeer er in bleef zitten. Helaas deed dit tot nu toe weinig met de stress die ik en mijn team ervaarde. Vooral een van mijn werknemers leek het zwaar te hebben en had hierdoor vaak uitval of werkte minder lange dagen. Ik vond als baas dat mijn werknemers het aller belangrijkste waren, dus wilde ook zeker wel investeren in de gezondheid van hen. Ik ben daarom eens gaan rondkijken op het internet wat ik als baas zou kunnen inzetten om mijn werknemer te helpen en haar wat meer ontspanning aan te bieden. Ik wilde hiervoor wel iets inzetten van lange duur, dus waarbij er samen met haar gekeken zou worden naar de oorzaak. Geen massage of iets dergelijks dus, wat enkel deels de symptomen aan pakte. Nee ik zat vooral te denken als iets in de richting van een stress coach. Iemand die samen met haar ging onderzoeken waar haar stress vandaan kwam en vooral ook hoe ze dit tegen kon gaan, of als het toch hoger opliep hoe ze hier het beste mee om kon gaan. Ik kwam tijdens mijn zoektocht naar het zoeken van een stress coach op de website groeiatelier.nl. ik vond de naam van de website al super mooi, alsof ze je inderdaad als een pronkstuk behandelen wat dient te groeien. Hele mooie gedachten voor iemand die werkt als een stress coach. Ik ben eens op de website gaan rondkijken en zag dat zij verschillende soorten coaching aanboden, waaronder een stress coach. Zij waren ook beschikbaar in veel verschillende plaatsen in nederland, wat uiteraard fijn was voor de reistijd van mijn werknemer. Via het menu op de website kwam ik op het kopje stress coach en las de informatie. Er stond veel informatie weergegeven op de website. Ook stond er een stukje voor werkgevers, over het feit dat werknemers met veel stress voor veel verzuim zorgen en je dit kunt terug dringen door het inschakelen van een stress coach.

Waarom kunt u beter op tijd een stress coach inschakelen?

Een stress coach leek degene te zijn waar ik naar op zoek was!

Dit was uiteraard wat ik nodig had. Ik besloot te overleggen met mijn werknemer en na wat uitleg over een stress coach gaf zij aan hier wel voor open te staan. Zij dacht ook wat meer professionele hulp nodig te hebben bij dit probleem. We belde samen het nummer van de stress coach. Dit was een zeer vriendelijke vrouw die naar ons verhaal luisterde en mijn werknemer direct uitnodigde voor een kennismakingsgesprek. Het verliep allemaal heel soepel en mooi. Voor ik het wist had mijn werknemer een afspraak met de stress coach.

Goede hulp van een professioneel iemand

Mijn werknemer en ik zijn super tevreden met de stress coach om verschillende redenen:

  • Mijn werknemer kan beter functioneren door de hulp van de stress coach
  • De stress coach is zeer professioneel en vriendelijk
  • De stress coach is zo veel als mogelijk beschikbaar en we mogen altijd contact leggen wanneer we vragen hebben

Kampt u of uw werknemer met stress klachten, denk dan vooral aan deze stress coach!