SV-Viceversa

Informatie over uiterlijke verzorging en medische hulp

Tandtechniek: redder in nood

vink-dental-logo-300x73 (1)Tandtechniek: redder in nood

Tandtechniek kan helpen bij uiteenlopende zaken binnen de tandheelkunde. Door een ongeluk, gevecht of onhandigheid kan het gebeuren dat je trauma oploopt aan je gebit. Zo kun je al snel één of meerdere tanden of kiezen verliezen. Dit kan ook door slechte verzorging van het gebit, of door veel te roken of van het drinken van aanslaggevoelige dranken. Ouderdom kan ook deze gebreken met zich meebrengen, waardoor je genoodzaakt bent tot het eten van vloeibaar voedsel. kunstgebit

Gelukkig is de tandtechniek steeds verder ontwikkeld en zijn er mooie mogelijkheden ontwikkeld om tegemoet te komen aan het verzoek voor nieuwe tanden. Tandtechniek maakt het mogelijk om tanden te vervangen, zowel deels als volledig. Hierbij kun je denken aan het ouderwetse kunstgebit, ook wel prothese genoemd. Tegenwoordig kun je deze nu ook blijvend bevestigen in de mond, zodat je niet langer gebitjes vindt in bakjes water.

Met tandtechniek kun je ook enkele losse tanden vervangen via implantaten. Zo heb je alsnog weer een vol gebit tot je beschikking, zonder dat iemand ervan hoeft te weten. De tandtechniek is dusver ontwikkeld dat de tanden niet van echt zijn te onderscheiden. Zeker als je op ongelukkige wijze je tanden hebt verloren, is dit een troost.